Team Cool After School

Het team van Cool After School bestaat op dit moment uit vijf ervaren pedagogisch medewerkers in de kinderopvangsector.
Om ons team beter te leren kennen, worden onze medewerkers hieronder geïntroduceerd.

bsocoolafterschool

Kevin Boelsma

Mijn achtergrond ligt in de sportwereld. Als afgestudeerd HBO’er Sport en Bewegen, Lifestyle en Gezondheid weet ik hoe ik sport- en beweegactiviteiten het beste in kan zetten, met als doel het onderhouden en verbeteren van de gezondheid van verschillende doelgroepen, zoals kinderen, gehandicapten en ouderen. Ik heb, zowel in Nederland als in het buitenland, jarenlange werk- en leerervaringen in de sport opgedaan. Tijdens mijn studie heb ik in Amstelveen bij Roda ‘23 als conditietrainer gewerkt en gaf ik aerobics, tai bo, Zumba, pilates en conditietraining aan groepen van 30 mensen in de leeftijd van 35 tot 65 jaar. In de zomer van 2010 werkte ik als vrijwilliger activiteitenbegeleiding bij een buurtcentrum in Guadalajara in Mexico en organiseerde ik sport- en spelactiviteiten voor kansarme kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar. In de winter van 2011 ben ik voor een stage van 6 maanden naar Breckenridge, Colorado in de Verenigde Staten afgereisd om daar ski- en snowboardles te geven aan mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking.

bsocoolafterschool
bsocoolafterschool
Foto Website Kevin

Na de afronding van mijn studie ging ik naar Johannisholm in Zweden,
om daar als buitensportinstructeur en gids voor groepen alleen-reizenden te werken. Na 1,5 jaar vond ik in 2015 een nieuwe uitdaging als voetbaltrainer en activiteitenbegeleider op een jongenskamp in Raquette Lake, New York in de Verenigde Staten. Bij terugkomst in Nederland ben ik begonnen als hoofdvoetbaltrainer van de A- en Bjunioren bij de club waar ik als 6-jarige ben begonnen en tevens als vrijwilliger in de kampleiding werk van het jaarlijkse voetbalkamp. Naast mijn functie als voetbaltrainer heb ik gewerkt als pedagogisch medewerker en locatiecoördinator bij een buitenschoolse opvang in Amsterdam. De kennis die ik in deze 6,5 jaar heb opgedaan, gebruik ik nu om Cool After School op te bouwen.

bsocoolafterschool

Sven Boelsma

Mijn lust en passie ligt, net als bij mijn oudere broer, in de sportwereld. Vanaf jongs af aan ben ik erg actief bezig geweest met sport en heb ik dan ook talloze sporten beoefend, waardoor ik een redelijk basisniveau heb weten te ontwikkelen. Voor mij was het dan ook een logische keuze om de opleiding Sport en Bewegen te gaan volgen en om te leren om op een hoog niveau les te geven en verschillende doelgroepen te begeleiden. Ik heb zowel in binnen- als buitenland het plezier gehad om verschillende werkzaamheden te verrichten. Via mijn studie heb ik onder andere mijn NSL- en Anwärter-diploma behaald, waarmee ik les in Snowworld en vervolgens in Oostenrijk heb mogen geven. Vanaf 5 jaar speel ik voetbal en heb ik deze passie mogen delen door middel van het geven van trainingen aan de jeugd van mijn voetbalvereniging. Verder heb ik in Nederland mijn broer opgevolgd als conditietrainer bij Roda ’23. Om mijzelf vervolgens op pedagogisch vlak ook verder te kunnen ontwikkelen heb ik de cursus Rots & Water gevolgd, waarbij je je als lesgever richt op het vergroten van het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid en de weerstand van kinderen, door hen bouwstenen te geven om ruzies onderling op te lossen. 

bsocoolafterschool
bsocoolafterschool
bsocoolafterschool
Foto Website Sven

Deze methode kan ik succesvol toepassen bij iedere doelgroep, wanneer dat nodig mocht zijn. Op mijn 20e werd ik aangesteld als locatiecoördinator bij een sportieve buitenschoolse opvang in Amsterdam, waar ik, met het team, buiten schooltijd diverse sporten en spellen op een plezierige wijze organiseerde. Met deze ervaringen heb ik besloten om samen met mijn broer onze eigen buitenschoolse opvang te starten en daarmee een bijdrage te leveren aan de mentale en fysieke ontwikkeling van de jeugd, onze toekomst.

bsocoolafterschool

Marina Buijsman

Ik vind het fijn om kinderen tijdens het sporten en bewegen plezier te laten beleven en daarmee tevens de kans te bieden om hun talenten te ontdekken. Deze aspecten hebben mijn interesse gewekt tijdens de studie HBO Sportkunde, welke ik succesvol heb afgerond. Het aanbieden van sport- en beweegactiviteiten aan verschillende doelgroepen kwam hierbij veelvuldig aan bod, waarbij ik heb ervaren dat ik veel energie krijg van het enthousiasme van kinderen. Het is voor mij belangrijk dat een sport- en beweegactiviteit goed verloopt en daarvoor is een goede voorbereiding nodig. Als vrijwillig evenementenorganisator bij gymvereniging E.D.O. heb ik deze ervaring opgedaan. Een van mijn taken is onder andere het organiseren van de jaarlijks terugkerende Wandel4daagse, waarbij de hierboven genoemde aspecten aan bod komen, maar vooral het plezier en de gezondheid van de deelnemers voorop staan. Tijdens deze dagen worden er ’s avonds door verschillende sportverenigingen demonstraties gegeven om kinderen kennis te laten maken met diverse sporten om hen te laten ondervinden of zij deze leuk vinden.

bsocoolafterschool
bsocoolafterschool
Foto Website Marina

Dit initiatief sluit heel erg aan bij de ideologie van Cool After School. De ervaringen en interesses die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, hebben ervoor gezorgd dat ik voor Cool After School heb gekozen en samen met Kevin en Sven ervoor zorg dat de kinderen, maar ook ikzelf, elke dag met veel plezier hier naartoe komen en met een blij gevoel weer weggaan.

 

 

bsocoolafterschool

Mike van den Steenhoven

Tijdens mijn studie, Sportkunde, heb ik kennis opgedaan van hoe sport en spel ingezet kan worden als middel om verschillende doelgroepen met plezier te laten bewegen. De doelgroep die er voor mij meteen uitsprong, waren kinderen. Ik vind vooral hun oprechtheid en betrokkenheid bij activiteiten geweldig om te zien.
Sinds mijn vierde doe ik al aan sport. Ik heb altijd gevoetbald en dat doe ik nog steeds met veel plezier, maar ik heb vroeger ook jarenlang getennist en als ik tegenwoordig nog tijd heb, dan speel ik graag een potje padel met vrienden.
Ik heb een aantal jaar met veel plezier voetbaltraining mogen geven en voor mijn opleiding heb ik verschillende keren stage mogen lopen bij een sport BSO en als gymleraar bij meerdere scholen.
Ik ken Sven inmiddels al een aantal jaar. Ik heb met hem in het eerste van Amstelveen Heemraad gevoetbald en stage gelopen bij de organisatie waar hij toentertijd werkzaam was. Via hem ben ik dan ook bij Cool After School terecht gekomen. Bij Cool After School heb ik als doel om er mede voor te zorgen dat ieder kind zich thuis voelt en met veel plezier mee doet aan leuke, leerzame en uitdagende sport- en spelactiviteiten!

bsocoolafterschool
bsocoolafterschool
Mike van den Steenhoven
bsocoolafterschool

Mike van den Bergen

Al heel lang heb ik het doel om kinderen te helpen bij hun ontwikkeling. Het mooiste is natuurlijk kinderen plezier te zien maken tijdens het beoefenen van diverse activiteiten en hen te stimuleren tot groei. Tijdens mijn opleiding Sport en Recreatie heb ik stages gelopen bij verschillende basisscholen en heb ik een diverse jaren voetbal trainen gegeven aan verschillende jeugdteams. Daarnaast ben ik regelmatig begeleider op een aantal sportkampen geweest, waar ik veel plezier aan beleef en naast mijn werkzaamheden bij Cool After School graag zou willen blijven uitvoeren. Mijn gehele leven kom ik met sport in aanraking, naast dat ik graag anderen hierbij stimuleer, neem ik zelf met veel plezier deel aan diverse sporten. Zo voetbal ik vanaf mijn vijfde bij de plaatselijke voetbalvereniging en speel ik graag tennis en padel met vrienden/bekenden. Zelf denk ik perfect op mijn plek te zijn bij BSO Cool After School en hoop ik dat de kinderen en ikzelf, iedere dag met een lach komen en gaan.

bsocoolafterschool
bsocoolafterschool
Mike van den Bergen foto

 

Kom jij ons team versterken? Stuur dan jouw motivatie en CV naar
coolafterschool.bso@gmail.com